Opstart- en Formulemanager (Scholen)Catering (Parttime)

FHC Formulebeheer is een toonaangevende franchiseorganisatie met 3 heerlijke fastservice formules. In de wereld van eten en drinken worden onze franchiseformules Family, Foodmaster en VITAL steeds bekender. Inmiddels is ons formulehuis in 30 jaar tijd gegroeid naar ruim 150 vestigingen door heel Nederland. Onze missie is om onze franchisenemers te ondersteunen bij het opzetten en laten groeien tot succesvolle bedrijven. Wij begeleiden onze ondernemers op het gebied van boekhouding en marketing. Daarbij is er een opleidingscentra, een inkoopafdeling, een all-round adviesdesk en organiseren we op regelmatige basis inspirerende bijeenkomsten waarin we de laatste trends en ontwikkelingen delen met onze ondernemers.

Dit alles bewerkstelligen we met een team van 25 gedreven collega’s vanuit ons hoofdkantoor in Nieuw-Vennep. Er wordt met veel passie, humor en aandacht voor elkaar gewerkt om de gestelde doelen te bereiken. We lunchen elke werkdag met elkaar en genieten van een volledig verzorgde lunch met gezonde salades, vers afgebakken broodjes en natuurlijk Lavazza koffie. Op vrijdag is het, hoe kan het ook anders, fryday. Uiteraard vergoeden we na zo’n lunch ook je sportschool om lekker fit te blijven. Het is zeker niet elke dag feest, maar we ontlopen gezelligheid niet; een bedrijfsuitje en een borrel behoren tot de cultuur. Iedereen binnen het team heeft een volledig ingerichte eigen werkplek maar ook de vrijheid om vanuit huis te werken als je agenda of planning dat verlangt. Maak alvast kennis met Ralph Markwat, Bernd Beekman en Suzanne de Koning.  Bovendien doen onze vestigingen het goed en zijn toekomstbestendig; daarom gaan we doorbouwen met nieuwe vestigingen en zijn wij op zoek naar versterking van ons team.

De functie

Vanwege de groei van onze organisatie gaan wij het formuleteam uitbreiden, dit team bestaat uit een project- en salesmanager en formulecoaches. Voor nu zijn wij op zoek naar een Opstart- en Formulemanager, die begeleiding zal bieden bij het openen van nieuwe vestigingen en bij bestaande vestigingen. Je werkt hierin nauw samen met de formulecoach en project- en salesmanager, gedurende het hele proces rondom de opstartfase en de (om)bouw van een vestiging. Je werkt daarin 2-3 werkdagen (bespreekbaar).

Een greep uit jouw verantwoordelijkheden in deze opstartfase:

 • Onboarding van de ondernemer
 • Bijbrengen van vakkennis
 • Inwerken personeel en ondernemer
 • Samenstellen van menukaarten en bestellijsten groothandel + kassasysteem
 • Coördineren van (openings)acties
 • Bestellen van bedrijfskleding en (klein)materialen

Wanneer de vestiging eenmaal is geopend dan ben jij de eerste week aanwezig om samen met de ondernemer operationele zaken op te pakken, waaronder het introduceren van de formulerecepturen, procedures uitwerken zoals schoonmaak- en opstartlijsten, HACCP en het werken onder druk te begeleiden. Na deze openingsweek ben jij de formulecoach van deze vestiging en werk je samen met hen aan het allerbeste bedrijfsresultaat.

Daarnaast gebruiken we jouw expertise om ons scholencatering concept (VITAL) verder uit te werken en meer verdieping te geven. Op die manier wordt het nóg logischer dat scholen voor ons kiezen in aanbestedingstrajecten.

Het profiel

Voor de functie van Opstart- en Formulemanager zoeken wij een commercieel gedreven persoon met ervaring binnen de catering of horeca. Verder beschik je over een goede portie overtuigingskracht, ben je energiek en enthousiast.

Om succesvol te zijn in deze rol is het heel fijn als je:

 • Ervaring hebt in catering of horeca, kennis hebt van apparaten en gerechten kunt bereiden;
 • bekend bent met procedures zoals HACCP en opstartlijsten;
 • overweg kunt met Microsoft Word, Excel, PowerPoint;
 • in staat bent een korte verlies- en winstrekening te lezen en resultaat te beoordelen;
 • flexibel bent en weet van aanpakken;
 • je een goede en betrouwbare team player bent;
 • minimaal beschikt over MBO werk- en denkniveau;
 • een afgeronde opleiding in de richting van projectmanagement of commercie is een pré

Wij bieden

+ Een passend salaris

+ Telefoon en laptop

+ Sport abonnement

+ Alle middelen die jij nodig hebt om te excelleren in je werk

+ Opleidingsmogelijkheden

+ Toffe bedrijfsuitjes en onvergetelijke vrijdagmiddagborrels

+ Pensioenopbouw

Overtuigd?

Solliciteer dan direct! Bij voorkeur ben je centraal woonachtig in de driehoek Alkmaar-Amersfoort-Rotterdam. Heb je bepaalde vaardigheden nog niet maar is deze functie wel op jouw lijf geschreven, reageer dan alsnog. Wij maken graag kennis met gedreven en leuke mensen. Enthousiast geworden over deze vacature? Grijp dan je kans en stuur jouw motivatie en CV naar Bernd Beekman, bbeekman@fhc-formulebeheer.nl hij kan je alles over de functie en over FHC Formulebeheer vertellen. Uiteraard mag je hem ook een appje sturen via 06-15120632, wel zo gemakkelijk en snel.

 • Bureaus pennen neer, wij werven graag zelf onze aankomende collega’s. Kortom, acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over ons

FHC Formulebeheer is een in 1994 opgerichte franchise-organisatie met passie voor ondernemen en de horeca. Het ontwikkelen en beheren van de diverse formules gebeurt bij FHC Formulebeheer op een bijzondere manier. Namelijk, in nauwe samenwerking met enthousiaste ondernemers, sterke A-merken en horecatotaalgrossiers. Gezamenlijk worden trends en ontwikkelingen op de voet gevolgd en desgewenst doorgevoerd in de formules. Alles onder het motto ‘samen ondernemen’.