FHC Formulebeheer
familiebedrijf met cafetariaroots

FHC Formulebeheer is een in 1994 opgerichte franchise-organisatie met passie voor ondernemen en de cafetariabranche. De oprichter Wim Markwat is zelf cafetaria-ondernemer en weet daarom als geen ander hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Zijn passie en ervaring voor het Familybedrijf wilde hij graag delen en dat was de drijfveer om FHC Formulebeheer op te richten.

Het ontwikkelen en beheren van de diverse formules gebeurt bij FHC Formulebeheer op een bijzondere manier. In nauwe samenwerking met enthousiaste ondernemers, sterke A-merken en horecatotaalgrossiers, worden trends en ontwikkelingen op de voet gevolgd en desgewenst doorgevoerd in de formules.

Nu, 30 jaar later, telt de organisatie meer dan 100 fastservice-vestigingen en 50 schoolcatering locaties verdeeld over drie formules; Family, Foodmaster en VITAL. Wim Markwat heeft eind 2008 het stokje overgegeven aan zijn zoon Ralph.

Ruim tien jaar geleden is FHC Formulebeheer uitgebreid met de formule VITAL, een formule die zich volledig richt op gezonde schoolcatering voor scholen. Hoewel het voor veel mensen in eerste instantie een vreemde combinatie lijkt, fastfood en gezonde schoolcatering, past de combinatie juist heel goed. Bij zowel de cafetaria’s als de schoolkantines is er sprake van piekuren. In deze uren moet de omzet gemaakt worden. De expertise van FHC op dit gebied sluit goed aan bij catering. Daarbij zien we in de cafetaria’s veel jonge gasten. Door op scholen gezonde voeding aan te bieden geven we aan dat voor beide plek is, zowel gezonde als lekkere keuzes, zolang dit maar in verhouding is.

“Het gezamenlijk streven naar succesvol ondernemerschap is wat de partijen bindt, maar bovenal is de lokale kennis en kunde van de ondernemer bepalend voor het succes van de samenwerking. Binnen het bewezen kader van FHC Formulebeheer is ruimte om vrij te ondernemen en het formulesucces uit te bouwen.” – Ralph Markwat

directeur FHC Formulebeheer Over FHC