Wie gezond eet en drinkt presteert beter. Een kantine die hierin voorziet is daarom een absolute must voor iedere onderwijsinstelling. Vital is een kantineconcept waar alles draait om het stimuleren van een gezonde balans in het leven. De ene dag feesten, de andere dag sporten. De ene dag pizza, de andere dag een gezond broodje. Wij geloven dat we leerlingen op deze manier leren zelf de goede keuzes te maken.

Bekijk de video voor een goede indruk van het Vital concept. 

Vital is meer dan alleen een kantine. Het is FOOD AND WHATEVER. De onderwijsinstelling en leerling kan dus voor veel meer bij Vital terecht dan alleen dat lekkere broodje.

Wil jij maatschappelijk verantwoord ondernemen tijdens schooltijden en zo leerlingen helpen met het vinden van de juiste balans? Dan is ondernemen bij Vital wellicht iets voor jou. 

Vraag brochure aan

Locatie

Het is belangrijk dat leerlingen graag in de kantine komen en zich hier thuis voelen. In samenspraak met jou en de school denkt Vital mee over de inrichting van jouw kantine. Het uitgangspunt is altijd de Vital huisstijl. Voordat je een schoolkantine kan starten die voorziet in de juiste balans dient er een locatie beschikbaar te zijn. Vital zoekt dagelijks naar geschikte scholen om het concept uit te rollen. Vital sluit het contract met de school waarna een geschikte ondernemer wordt gezocht voor de exploitatie.

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in het starten van een Vital locatie dan gaan we graag met je in gesprek om persoonlijk kennis te maken. Is er na deze kennismaking van beide kanten vertrouwen in een succesvolle samenwerking dan word je opgenomen in ons bestand. Zodra zich een geschikte locatie aandient dan nemen we contact met jou op om te zien of er wederzijdse interesse is. Ben je benieuwd naar de locaties waar wij op dit moment een ondernemer voor zoeken? Bekijk dan ons locatie-aanbod.

Assortiment

Het assortiment heeft een goede balans tussen gezond en ongezond. Hiervoor hanteren we de Balance norm. Producten variëren van vers belegde koude- en warme broodjes, tot yoghurt, salade, fruit, tussendoortjes en dranken. 

Naast de kantine zorgen wij ook voor een goede invulling van de dranken- en snoepautomaat. Zodat ook deze helemaal in balans zijn.

We zijn continu bezig met het ontwikkelen van ons assortiment. Voor de assortimentssamenstelling volgen we trends, gezondheidsregels en luisteren we naar onze doelgroep.

Vital wil het maken van de goede keuze stimuleren. We helpen de leerling een handje door de kantine zo in te richten dat de gezonde producten de meeste aandacht krijgen. Daarbij zijn de gezonde producten voordelig geprijsd, zodat de gezonde keuze niet altijd dure keuze is.

Vital franchise

Als zelfstandig ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het resultaat bij jouw Vital. Maar je staat er natuurlijk niet alleen voor. Dat is de kracht van de franchiseformule. Je profiteert van de aanwezige kennis en ervaring en je kunt direct aan de slag. Bijvoorbeeld met een goede naam, een aansprekend logo en alle marketingmiddelen waarvan het effect al vele malen bewezen is. Verder bestaat de dienstverlening uit:

  • Coaching op maat
  • Kwaliteitsbewaking
  • Workshops en trainingen
  • Administratie (optioneel)

Lees alles over de dienstverlening of download hier de Vital brochure 2021

 

Invulformulier