Iedereen was in een euforische stemming, we mochten eindelijk weer! Na 11 weken was de horeca weer open. Ook Family Axel, die met een unieke locatie volledig inzet op het eethuis en de verblijfsfunctie stond te springen om de gasten weer te bedienen, met of zonder serveertafel. We spraken met Jurgen, de bedrijfsleider van deze prachtige Family.

Family Axel is één van de vestigingen met een groot eethuis die bekend staat om de unieke locatie en een mooi groot buitenterras. Juist dit gedeelte heeft flinke klappen gehad de afgelopen periode. Op de vraag hoe Jurgen en zijn team de heropening hebben ervaren, zegt Jurgen: “Gasten vinden het nog een beetje onwennig merken we, de regels en de vragen die zij krijgen met betrekking tot hun gezondheid maar ze staan er zeker voor open en voeren de gestelde maatregelen altijd uit. Toch lijkt het ook of gasten een beetje terughoudend zijn en niet direct massaal de horeca willen bezoeken.” Uiteraard zijn veel gasten blij dat Family weer open is, tijdens de afgelopen periode heeft de vestiging wel afhalen aangeboden maar het daadwerkelijke restaurant bleef gesloten. Nu het terras en het eethuis weer open zijn, is dit voor iedereen even wennen. De nieuwe werkwijze vraagt flexibiliteit van de medewerkers zij moeten op een andere manier gaan bedienen waardoor de 1,5 meter gewaarborgd blijft en natuurlijk het wel besproken triagegesprek moet aan de deur worden gevoerd. Afgelopen zondag werd het ineens zonnig en heerlijk weer, er moest direct worden opgeschaald met personeel want dan merk je dat er meer mensen nodig zijn om de nieuwe werkwijzen uit te kunnen voeren.

“Het wordt nog even aftasten hoe het straks gaat, wanneer de grens met België weer volledig open is” spreekt Jurgen opgelucht. Uit België komt ongeveer 30% tot 50% van de gasten en dit is een groep die we nu nog missen. Vanaf 15 juni mag iedereen de grens weer over maar in België gelden er in de horeca andere regels dan in Nederland. Zij mogen bijvoorbeeld met 10 personen, uit een ander huishouden aan één tafel zitten. Ook in Nederland zou het fijn zijn als deze maatregel iets versoepeld wordt, zodat er misschien twee gezinnen met elkaar aan tafel kunnen of twee koppels met elkaar kunnen komen eten. Jurgen zegt lachend: “Nu komen ze soms met z’n vieren in één auto aangereden en worden ze bij ons op 1,5 meter afstand van elkaar gezet. In Axel gelden gewoon de regels, zoals ze zijn voorgeschreven door het RIVM en hier houden we ons aan”.

Via social media heeft Family Axel gecommuniceerd over de heropening en de nieuwe regels, juist doordat zij in het grensgebied met België gevestigd zijn brengt dit de nodige uitdagingen met zich mee. Wel is het een perfect kanaal gebleken om de gasten mee te nemen in de veranderingen. De gesloten periode is goed benut door Family Axel, ze grepen de kans om het één en ander te verbouwen. Zo hebben zij de keuken aangepakt en is de verbouwing van de aangrenzende pastorie in volle gang, hier komt hoogstwaarschijnlijk vanaf september of oktober het exclusieve afhaal gedeelte van de vestiging. Kortom er heeft zich een hoop afgespeeld de afgelopen weken maar deze Family ziet vooral uit naar een lekkere zomer waarin zij op gepaste wijze hun gasten weer een warm welkom mogen geven in dit prachtige gebouw. Help Family Axel om het mooiste gebouw van Zeeland te worden en stem op hen! Publiciteit in deze tijd kan iedereen goed gebruiken, stem mee! https://www.pzc.nl/mooistegebouw