Family Bisonspoor in Maarssen is één van de Family vestigingen die helemaal in de nieuwe stijl omgetoverd is. Sinds vorig jaar september opende Family Bisonspoor de deuren van dit sfeervolle eethuis. We spraken Sander Zuidam, ondernemer van Family Bisonspoor over het ondernemen in coronatijd. Eén ding is duidelijk, deze ondernemer laat zich zeker niet gek maken.

Het eethuis en het afhalen stond bij deze prachtige Family vestiging altijd centraal. Twee weken na de aankondiging van de sluiting starten zij met bezorgen en het loopt als een trein. De bezorgomzet is op dit moment zelfs hoger dan wat er bij de vestiging wordt afgehaald.  Ze zullen zelfs meer personeel moeten aannemen als straks het restaurant en het terras weer open mogen. Sander: “Ik wijk niet af van mijn plannen, de omzet is gewoon hartstikke goed, we wilde al opzoek gaan naar extra personeel voor het uitserveren van gerechten maar nu de druk binnen het bezorgen toeneemt gaan we hier ook extra personeel voor werven.” De eerste bezorgweek is Family Bisonspoor van start gegaan met de eigen bestelapp en na twee weken is ook Thuisbezorgd.nl erbij gekomen, deze twee afzetkanalen samen vormen een groot succes. Zelfs bezorging tijdens de lunch wordt sinds twee weken steeds populairder.

Family Bisonspoor heeft, volgens het oorspronkelijke plan en ondanks de onzekere situatie op dit moment, de vernieuwing van het buitenterras opgepakt. Deze vernieuwing stond al op stapel voor 2020 en Sander zag geen reden om hiervan af te wijken. Met als enige kanttekening dat de tafels verder uit elkaar worden geplaatst, maar dit is gemakkelijk te verwezenlijken volgens Sander. Het uit elkaar plaatsen van de tafels geldt natuurlijk ook voor het eethuis binnen, ook hier zullen de tafels verder uit elkaar staan vanaf 1 juni. Waar deze sfeervolle Family normaal gesproken een capaciteit had van 60 zitplaatsen zal het binnenkort worden gehalveerd, er zullen dus nog slechts 30 zitplaatsen zijn. Maar Sander verwelkomt zijn gasten graag, zowel binnen als op het vernieuwde buitenterras. “Het is sowieso een lastige tijd, we zullen gaan ervaren hoe de 1.5 meter samenleving binnen ons eethuis vorm gaat krijgen” zegt Sander vol vertrouwen. Het werkproces binnen de bezorging is in ieder geval al op orde, de bezorgers hebben een eigen ingang waardoor de gasten in het eethuis niks van het bezorgproces mee zullen krijgen.

In het winkelcentrum, waar deze Family is gevestigd wordt het op dit moment gelukkig ook weer wat drukker en dat is fijn voor de levendigheid rondom de vestiging. Mensen komen even langs voor een praatje, een broodje of een lekker kopje koffie to go. Voor deze groep, met veelal bekende gezichten,  heeft de deur gelukkig altijd open gestaan. De sociale functie van de Family vestiging heeft Sander altijd als belangrijk ervaren en dit zal ook de komende periode zo blijven.