Foodmaster Schoonrewoerd grijpt de kans om juist nu te investeren en te verbouwen. Wij spraken bedrijfsleider Jan van Dam, die op dit moment erg druk is met de verbouwing. “Op het moment dat we ons eetgedeelte moesten sluiten hebben we de kans gegrepen om achterstallig onderhoud op te pakken”. Het pand, afkomstig uit 1851, had onderhoud nodig . Door de dagelijkse drukte is het er echter lang niet van gekomen. Het team ging aan de slag met de restauratie van de bovenverdieping, maar wat zij tijdens het verbouwen tegen kwamen hadden ze niet kunnen voorzien.

Jan vervolgt zijn verhaal: “Boven hebben wij een magazijnruimte. Verder wordt deze ruimte niet volledig benut, maar het kon wel een opknapbeurt gebruiken. Doorgaans hebben wij hier weinig tijd voor, het is hier immers altijd erg druk. Dit was het moment om vloeren, plafonds en leidingen te vervangen. Dus we gingen aan de slag, maar gaandeweg werden de mogelijkheden die deze ruimte te bieden heeft steeds meer zichtbaar”. Met de prachtige authentieke elementen bleek dit een unieke plek voor een extra zitgedeelte in het gezellige eethuis. Het werd daarnaast ook steeds duidelijker dat de 1,5 meter samenleving ook in het eethuis ingevoerd zal moeten worden. Op deze manier vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Door het betrekken van de bovenverdieping bij het eethuis kan de afstandsmaatregel veel makkelijker ingevoerd worden. Foodmaster Schoonrewoerd heeft haar koers gewijzigd en ze zijn met een aannemer om tafel gegaan. De karakteristieke plafondbalken, die de ruimte een authentieke uitstraling geven, blijven uiteraard behouden in het nieuwe ontwerp.Onderstaande sfeerimpressie doet alvast een puntje van de sluier oplichten.

De verbouwing loopt op schema. Het is de verwachting dat dit nieuwe eetgedeelte midden juni in gebruik kan worden genomen. In de normale situatie zijn er op deze manier 42 zitplaatsen, waarbij tijdens een feestavond zelfs 70 personen bediend kunnen worden. Met de 1,5 meter maatregel in het achterhoofd zal er ongeveer plek zijn voor 28 personen, naast de 30 plekken op het buitenterras.

In het afhaalgedeelte van Foodmaster is het onverminderd druk. Sterke nog, Foodmaster Schoonrewoerd ervaart juist meer drukte tijdens de coronacrisis. Jan sluit af: “Gelukkig hebben wij genoeg vet op de botten en zijn wij al een geruime tijd in dit pand gevestigd, waardoor onze kosten hiervoor laag zijn. Dat maakt het mogelijk om juist nu deze investering te doen. Wij zien uit naar een prachtige en onverwacht uitgebreide locatie.”