Gister sloot FHC Formulebeheer het 25-jarig jubileumjaar af met een spetterend festival op een unieke locatie; the Garden of Amsterdam. Midden in het groen werden gasten ontvangen voor een dag vol inspiratie, goed eten, muziek en de nodige gezelligheid.

Bij binnenkomst liepen de 225 gasten door een memory lane vol beelden van 25 jaar FHC Formulebeheer. Ondernemers van het eerste uur zagen zichzelf terug op zwart/wit foto’s en in krantenknipsels van weleer. Eenmaal in de VIP lounge werden zij ontvangen met een slush gemaakt van Lipton ice tea green. De eerst van vele creatieve gerechtjes en drankjes, gemaakt door cateraar Brood met Spelen.

Het officiële programma werd gestart met een video vol FHC momenten en een welkomstwoord door Wim Markwat, oprichter van het bedrijf en Ralph Markwat, de huidige directeur. Waarna Isabel Boerdam als eerste spreker vol enthousiasme en passie vertelde over haar initiatief ‘de week zonder vlees’. Daarop volgde een interview met top horeca-ondernemers René Bogaart en Gordon. Zij gaven hun visie en tips over het ondernemerschap. Zo gaf René Bogaart aan te werken met e-learnings om medewerkers goed te trainen. Tegenover iedere afgeronde e-learning staat een salarisverhoging. Zo houd je medewerkers gemotiveerd. Gordon gaf aan dat het vooral belangrijk is om te kijken wat er in de wereld gebeurd en daar jouw eigen persoonlijke touch aan te geven.

Tijd voor de masterclasses! De gasten werden verdeeld over zeven inspirerende masterclasses; Samen duurzamer ondernemen, Wat groen kan doen, Samen de wereld rond, Samen werken, Beer&bites, Bezorgen… de blik op morgen, De wondere wereld van de handhaver.

Het avondprogramma werd knallend geopend met bigband Jazzalike. De acht jonge mannen bliezen het publiek omver met hun vertolking van diverse hits. Terwijl er allerlei gerechtjes voorbij kwamen als frietje kaviaar, ribeye on the rocks en biefstuk met bitterballenjus. Het hoogtepunt van de avond werd de jaarlijkse prijsuitreiking van ondernemer van het jaar. Dit jaar werd er een extra prijs uitgereikt, de Delivery award, mogelijk gemaakt door Ebike4delivery en Thuisbezorgd.nl. De volgende winnaars werden uitgeroepen:

Beste Vital4Skool 

Ayse Kiliç, Vital4Skool Sancta Maria en KSH

“Ayse verdient deze prijs, omdat zij uitblinkt in de presentatie van haar assortiment. Maar bovenal vanwege haar presentaties op banqueting gebied. De medewerkers van de schoollocaties waar zij werkt weten haar te vinden vinden voor de catering van allerlei evenementen.”

Beste Foodmaster 

Loes Helling, Foodmaster Boskoop

“Loes is krap twee jaar onderneemster, maar scoort op bijna alle onderdelen van deze verkiezing het hoogste. Zowel de gastvrijheid in de zaak als de bezorging heeft zij voor elkaar.”

“Ik heb het niet zien aankomen, ik ga namelijk nog helemaal niet zo lang mee” aldus een stralende Loes Helling.

Beste Family 

Yunce en Ya-Lin Yang, Family Beverwijk

“Yunce wint de prijs voor beste Family vanwege zijn goede scores op gastvrijheid en hygiëne. Zijn vestiging recentelijk geheel verbouwd om gasten nog beter te kunnen ontvangen. Deze ondernemer zet zich daarnaast al jaren in voor de formule middels zijn deelname aan de franchiseraad.”

Delivery award 

Pascal Pelkman en Wijnand Commijs, Foodmaster Vlissingen en Middelburg

“Deze ondernemers bezorgen inmiddels een aantal jaar. In deze jaren is hun bezorgservice constant in ontwikkeling. Zo streven zij naar een steeds hogere klanttevredenheid. Hierbij wordt naar ieder detail gekeken, tot aan het meeleveren van een pepermuntje bij de bestelling.”

Als afsluiting van de avond en om de prijzen goed te vieren werd een grand dessert op grote houten planken naar binnen gedragen. Om samen te genieten van al deze zoete lekkernijen.