Dit schooljaar is Maud Robeerst gestart als ondernemer bij Vital Amstelveen College. Maud is geen vreemde voor Vital. Als formulemanager werkte Maud vanuit het hoofdkantoor voor Vital. Maar het enthousiasme voor de formule en haar ondernemersgeest heeft ervoor gezorgd dat zij per 1 november het stokje van André heeft overgenomen op het Amstelveen College.

Maud blijft parttime werkzaam voor het hoofdkantoor van Vital. Zo zorgt zij voor de verbinding tussen formule en werkvloer. We vroegen haar waarom ondernemen binnen Vital haar zo aansprak.

Vanuit mijn rol als formulemanager heb ik van dichtbij kunnen meemaken op welke manier Vital haar franchise- nemers begeleid en ondersteund, hier was ik erg over te spreken. Het ondernemen sprak mij altijd al aan, om dan bij de organisatie waarvoor ik al werkzaam was aan de slag te gaan als ondernemer in combinatie met een stuk formuleontwikkeling zie ik dan ook als een uitgelezen kans.

Het mooie aan eten vind ik dat het mensen verbindt. Gedurende de dag hebben we allemaal behoefte aan een lekkere lunch of maaltijd. Mede door mijn opleiding Food Design & Innovation ben ik steeds meer het belang van goed en duurzaam eten gaan inzien en heb ik mij verdiept in het voedselsysteem.

‘‘De combinatie van mooie concepten ontwikkelen en deze ook direct testen in de praktijk op een eigen school zie ik als een mooie uitdaging en als meerwaarde voor de formule’’

Gedurende de dag ben ik naast mijn werk dan ook bezig met alles rondom eten. De onderwerpen gaan van voedselverpakkingen tot voedselverspilling, hippe foodconcepten tot aan plantaardig eten. Ik breng mijn liefde voor goed, gezond en met zorg gemaakt eten graag over op anderen. Dat ik kan bijdragen aan de missie van Vital, om leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl vind ik erg mooi. Ik heb veel zin om de komende jaren de formule verder te ontwikkelen en in de praktijk bezig te zijn met de doelgroep leerlingen en medewerkers.

Maud Robeerst, Ondernemer Vital Amstelveen College