Hoewel de Vital4Skool vestigingen al een paar weken stil liggen en de medewerkers allemaal thuis zitten, blijft Marion Verhoef positief: “Gezondheid gaat op dit moment voor”. FHC Formulebeheer sprak met Marion over de stand van zaken op de scholen en wat de recent getroffen maatregelen voor hun Vital4Skool locaties betekenen.

Schoolcatering Verhoef heeft in totaal 11 vestigingen van Vital4Skool waar zij verantwoordelijk voor zijn met bijbehorend personeel. De eerste gedachte toen de scholen dicht gingen was: Wat nu? Zolang de scholen gesloten zijn, liggen de bedrijven stil. Marion: “Wij kunnen op dit moment alleen maar afwachten en zullen toch onze broek op moeten houden”. Gedurende de eerste drie weken zagen zij hun geest dwalen, terwijl de tijdelijke overbruggingsregeling werd aangevraagd.

De medewerkers spreken Gerard en Marion regelmatig. Zo is er geregeld telefonisch contact en delen zij de belangrijke informatie in een groepsapp. Zo blijft het personeel betrokken en weten zij ook waar de ondernemers mee bezig zijn. “Ze hebben gelukkig allemaal hun humor behouden” zegt Marion opgelucht. Toen de scholen werden gesloten hebben zij alle versproducten aan het personeel meegegeven. In het magazijn lagen ook nog flink wat suikerwafels op voorraad, deze hebben zij aan de lokale zorginstellingen en het ziekenhuis in Beverwijk geschonken. Vanuit het ziekenhuis is er zelfs nog een bedankje geplaatst in de krant. Men is dankbaar voor de het medeleven en de steun vanuit de plaatselijke ondernemers.

Marion denkt niet dat de scholen na de meivakantie weer open gaan. In hun regio begint de zomervakantie praktisch al eind juni. Het enige dat zij in de tussentijd kunnen doen is de voorraden opmaken. De maanden mei en juni zijn altijd de rustigere maanden als het op schoolcatering aankomt; de eindexamens spelen en er zijn veel werkweken buiten de school. Een grote groep leerlingen wordt op dat moment gemist, dus is er ook minder klandizie. De omzetachterstand is niet meer in te lopen in 1,5 maand tijd. “In andere regio’s zou het wellicht wel kunnen om nog open te gaan voor de zomervakantie begint, maar als het aan ons ligt zouden we verkiezen om midden augustus weer vol frisse moed te beginnen” spreekt een positieve Marion. Op deze manier kunnen zij volledig van de overbruggingsregelingen gebruik maken en dat biedt op financieel gebied het meeste voordeel.