“Juist nu is het belangrijk voor Family Heemskerk om de centrumfunctie te blijven vervullen” spreekt Sander Koenekoop, ondernemer van Family Kerkplein, vastberaden. Jarenlang vervult hij al de dorps -en centrumfunctie op het Kerkplein met zijn eethuis. Sander laat tijdens de coronacrisis zien dat hij er nog steeds is voor de inwoners van Heemskerk.

Ook Sander moest zijn sfeervolle eethuis sluiten. De cateringtak van zijn vestiging is helemaal stil komen te liggen. Sander richt zich op dit moment volledig op de afhaal en bezorging van producten, maar voor het hanteren van de ruime openingstijden heeft hij een andere reden. Sander zit namelijk midden op het Kerkplein met zijn Family vestiging in Heemskerk, een centrale plek voor iedereen die het centrum bezoekt.

Waar veel medeondernemers allerlei aangepaste openingstijden hanteren, pakt Family Kerkplein het anders aan. De centrumfunctie bekleden is juist één van de belangrijkste taken op dit moment. Er is een grote klantengroep die in de morgen altijd even plaatsnam om een krantje te lezen onder het genot van een lekker kopje koffie. Dat kan helaas niet meer, maar het vertrouwde praatje en het bekende gezicht, dat zijn deze klanten gelukkig niet kwijt geraakt. Zodra Sander het stoepbord buiten zet, blijft men dan ook even staan voor het dagelijkse praatje. Op deze manier kan Sander met zijn team nog steeds een sociale rol vervullen. Dit is voor Sander een belangrijke toegevoegde waarde; hiermee wil hij graag zijn huidige klantenkring behouden.

Vanuit financieel oogpunt is deze aanpak niet direct de beste, stelt Sander. “We zouden, net als veel andere winkeliers in Heemskerk, beter aangepaste openingstijden kunnen hanteren. Van juwelier tot aan een bakker, iedereen heeft op dit moment zijn openingstijden aangepast. Als we alleen open zouden gaan van 17.00 tot 20.00 uur hebben we de beste omzet te pakken.” Het is een bewuste keuze van Sander om dit niet te doen. Hij laat zien dat ze er voor de inwoners van Heemskerk ook in moeilijke tijden zijn. Bovendien houden ze het centrum nog een beetje levendig.