Vital4Skool ondernemers Wilco en Lisette de Waal moesten ook hun locaties sluiten. En voor hoe lang, dat is nog steeds de vraag. Omdat er nog veel producten op voorraad liggen waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstrijkt, bedachten zij een ludieke en nobele actie, waarbij het mes aan twee kanten snijdt.

Wilco zette een treffende actie op ten bate van de Voedselbank in Purmerend. De corona maatregelen hebben een enorme impact op zijn ondernemingen. Zodoende benaderden Wilco en Lisette hun achterban en vroegen hen om zoveel mogelijk donaties van tien euro. Met de opbrengst werd een groot aantal producen uit de voorraad van Wilco en Lisette tegen inkoopprijs ‘gekocht’ en vervolgens gedoneerd aan de voedselbank in Purmerend. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: de producten worden niet weggegooid en de bedrijfscontinuïteit van de Vital4Skool locaties wordt gewaarborgd.

Het netwerk reageerde enthousiast en stond massaal voor hen klaar. Velen waren bereidt om tien euro te doneren en met een Tikkie was de donatie gemakkelijk geregeld. Het bericht werd veelvuldig gedeeld, waardoor het bereik alleen maar groter werd. De vele reacties via social media doen de ondernemers goed. Het is duidelijk dat zoveel mensen de Vital4Skool ondernemers een warm hart toedragen in deze lastige periode.

Na enkele dagen vertrok Wilco met een afgeladen Vital4Skoolbus richting de Voedselbank in Purmerend. Ze waren vanzelfsprekend zeer dankbaar voor deze donatie, waar weer veel gezinnen mee gesteund kunnen worden. In een social media bericht uiten Wilco en Lisette hun trots en waardering naar hun netwerk, waarin ze hen bedanken voor deze ongekende donatie.