Corjan Treffers is eigenaar van Family Honselersdijk en heeft succes met zijn bedrijf in het Westland. In deze rubriek deelt Corjan zijn mening en ondernemen in Coronatijd!

Corjan, je bedrijf draaide fantastisch en dan voel je het aankomen. Corona zet de regering aan tot maatregelen. Wat deed je?
Zondag voelde ik aankomen dat het Kabinet met drastische maatregelen zou gaan komen. De rest van Europa had ook al zaken geregeld, dus het kwam niet als een verrassing. Natuurlijk zag de wereld er tot dat moment anders uit, ik draaide weekomzetten tussen de 25.000 en 30.000 en heb bezorgen van bestellingen nooit overwogen. Rustig blijven en de situatie overzien is dan het beste dat je kan doen. Ik heb overleg gepleegd, gesproken en inzichten vergaard waarna ik een plan B had opgesteld. Tot dit moment was bezorgen van eten nooit een optie geweest, ik kon het er helemaal niet bij hebben. Maar zondagavond had ik het plan al klaar. Dinsdag hebben we het plan met het team uitgewerkt en alle puntjes op de “i” gezet. Er is geen moment paniek geweest.

Bezorgen
In teams hebben mijn medewerkers en ikzelf alle facetten uitgewerkt. Marketing via social media, de juiste werkwijze en het waarborgen van veiligheid voor mijn medewerkers, gasten en voor mijzelf. Ik heb ervoor gekozen geen bestellingen in mijn bedrijf op te nemen, alleen telefonische bestellingen en met name e-food bestellingen voor afhaal of bezorgen kunnen worden aangenomen. Zo kan ik optimaal regisseren om veiligheid te waarborgen en nauwelijks mensen te hebben ‘wachten’ in de zaak. Ik werk alleen met e-food van NTF en heb Thuisbezorgd nog niet ingeschakeld. Thans behalen we een weekomzet van circa 17.500 euro per week waarvan 35% delivery. Gemiddelde besteding bij bezorgen ligt op 33 euro wat echt behoorlijk is. Afhalen ligt wat lager maar is ook uitstekend. Wordt de situatie anders kan ik altijd overwegen om met Thuisbezorgd te gaan werken, al vertrouw ik erop dat we op eigen kracht kunnen werken.

Ook heb ik met bezorgen mijn assortiment niet beperkt tot de top tien, ik sta bekend om een breed assortiment en veel doelgroepen voelen zich daarom aangesproken. Ik heb juist de top 10 meest bewerkelijke producten zoals warm vlees van de plaat en carpaccio tijdelijk gesaneerd.

De bezorgservice van Family Treffers!

Denk aan elkaar en laat een heerlijke maaltijd bezorgen!?

Geplaatst door Family Treffers op Vrijdag 27 maart 2020
Family Treffers promoot de bezorgservice met dit leuke filmpje op Facebook.

Opzienbarend is het te horen dat Corjan als de situatie weer normaliseert en zijn eethuis weer op volle toeren gaat draaien, hij mogelijk bezorgen weer gaat afbouwen. Hij kan het er niet bij hebben en heeft zijn gasten het liefst bij Family aan tafel!

Tips
Wees duidelijk in je beleid en communiceer dat. Teveel communiceren met klanten en medewerkers bestaat in deze tijd niet. Je krijgt er begrip voor terug en gasten krijgen steeds meer waardering voor onze professionele manier van werken.

Ook verbaas ik me dat mensen sluiten, de wereld vergaat niet, maar hij verandert wel. De wereld transformeert nu echt, ik zie het bij het onderwijssysteem, het thuiswerken, consumentengedrag etc. Als je dicht gaat verlies je de feeling met de markt en de markt verliest de feeling met jou. Ik begrijp dat we ons zorgen moeten maken over onze gezondheid, maar door optimale veiligheid te waarborgen kun je gewoon prima exploiteren. Je bent je klanten en gasten anders heel snel kwijt. Mensen hebben respect voor het feit dat ik er ben voor ze en belonen me daarvoor door loyaal te zijn en te blijven!

Plannen
Vanavond horen we van het Kabinet welke maatregelen volgen. Ik heb een aantal scenario’s klaar waaronder iets kortere openingstijden. Rond veiligheid hebben we ouders van medewerkers onlangs geïnformeerd en ik krijg daar veel complimenten over, daar ga ik zeker mee door. En voor mijn collega’s in fastservice wil ik meegeven:

Blijf ondernemen, angst is een slecht raadgever! Nu liggen er kansen, pak ze op gepaste manier op maar wees niet te hebberig! Voor de collega’s op de scholen hoop ik op een snelle hervatting van het onderwijs en wens iedereen sterkte in deze tijd!

Meer verhalen van ondernemers lezen? Je vindt alle verhalen in het nieuwsoverzicht.