Een goedlopende Foodmaster en een burgerrestaurant: het was altijd druk bij de Foodmaster Bunch2Go ondernemers in IJmuiden. Het was ondenkbaar om er ook nog een bezorgingskanaal naast te draaien. Maar toen op 15 maart alle horecalocaties om 18.00 hun deuren moesten sluiten, werd het ondenkbare mogelijk. In één nacht werd er een bestelsite opgezet en op maandagavond waren ze live en kon het bezorgen beginnen.

Bezorgen leek ondenkbaar voor ondernemers Evert, Sascha en Kim
Evert draait samen met zijn dochters Sascha en Kim al jaren de twee vestigingen. Restaurant Bunch is gericht op burgers en lunch; what’s in a name. Daarnaast hebben zij hun Foodmaster, die eerst bekend stond als ‘de Vlaamse Pot’ en nu Foodmaster Bunch2Go heet. Al jaren stond het bezorgen van maaltijden op hun verlanglijstje, maar door de drukte in de twee vestigingen was het eigenlijk niet mogelijk om dit te combineren.

De bestellingen kwamen van alle kanten
De bestellingen komen nu via verschillende kanalen binnen: via een eigen bestelsite, Thuisbezorgd.nl en telefonisch. “ Dankzij FHC Formulebeheer konden wij ons optimaal richten op het ontwikkelen van het bestelproces en de bestelsite opzetten”, aldus een opgetogen Evert. Hij vervolgt; “Het lijkt wel of we er een nieuw bedrijf bij hebben, dit geeft zoveel energie. Zodra de coronacrisis voorbij is, gaan we ons richten op restaurant Bunch en Foodmaster Bunch2Go ínclusief bezorgen, want deze omzet willen wij echt niet meer kwijt. Door de contacten van FHC Formulebeheer zijn er met spoed twee bezorgfietsen geregeld. We maken nu ook gebruik van onze eigen auto’s en fietsen. Ik heb zelfs afgelopen weekend Thuisbezorgd.nl even uit moeten zetten, omdat het aantal bestellingen zo fors opliep dat het anders het werkproces zou verstoren. Daarbij ben ik erg tevreden over het bestedingsbedrag van de bestellingen, je merkt dat onze goede reputatie hierbij helpt.” Voor nu wordt de keuken van het restaurant Bunch gebruikt voor de verwerking van alle bezorgbestellingen en is Foodmaster Bunch2Go echt gericht op het afhalen.

Bezorging werd altijd gezien als iets ondenkbaars en op afstand gehouden. Maar wat nu uit nood geboren is, blijkt een ongekend succes. Bezorgen zullen zij ook na de crisis onverminderd blijven doen in IJmuiden.