De Coronacrisis grijpt ons allemaal. De wereld verandert in een razend tempo. Van maatregelen als geen handen meer schudden, is Nederland in een week tijd opgeschaald naar scholen dicht en horecagelegenheden gesloten. Dit heeft impact en dat beseffen wij als FHC Formulebeheer heel goed. Nu meer dan ooit kunnen wij waarmaken waar we voor staan en dat doen wij ook, want ondernemen doen we samen. FHC Formulebeheer ondersteunt haar ondernemers op het hoogste niveau.

Ingrijpende maatregelen
Afgelopen zondag werden wij flink getroffen door de maatregel om alle horeca en afhaalrestaurants om stipt 18.00 uur te sluiten, iets wat binnen 30 minuten moest gebeuren. Logisch, gekeken naar de Belgische taferelen, maar wel een ingreep die direct veel emoties oproept en consequenties met zich meebracht. Als FHC Formulebeheer houden we drie stappen aan. Ten eerste laten wij ons door de meest betrouwbare bronnen informeren. Vervolgens koppelen wij dit vrijwel direct terug aan onze ondernemers. Als laatste stap gaan wij acteren, we anticiperen op de toekomstige situatie en handelen hiernaar. Wij vinden het belangrijk om de ondernemers continue op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en het laatste nieuws. De bedrijfscoaches van FHC Formulebeheer zochten direct contact met de ondernemers op deze bewuste zondagavond. Zij bespraken welke mogelijkheden de ondernemers hebben om binnen de nieuwe richtlijnen toch te blijven ondernemen.

Bezorgen liever vandaag dan morgen
Met als gevolg een maandag waarin hard werd gewerkt om meer ondernemers bezorg-klaar te maken, want dat was immers de enige mogelijkheid om inkomsten te genereren. In hoog tempo werd er met fietsenleveranciers, bezorgtasleveranciers, bestelplatforms en Thuisbezorgd.nl geschakeld. Dankzij de goede relatie met deze partijen konden er in een recordtempo nieuwe processen worden ingericht. Op deze manier kunnen onze ondernemers op een professionele wijze starten met bezorgen. Hierin staat natuurlijk het bezorg- en bereidingsproces centraal, met inachtneming van de hoogste haalbare hygiënemaatregelen in de vestiging.

FHC draait overuren om alle uitingen zowel online als offline klaar te maken voor de formules en zo de ondernemers en de eindconsument te informeren. Uiteraard nam FHC ook contact op met de staatssecretaris van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om de zorgen uit te spreken. Hierin werd gesproken met het ministerie over maatregelen om ondernemers te ondersteunen in financiële zin en gaf FHC daarbij praktische handvatten aan het kabinet.
Om 16.00 uur werden de maatregelen weer aangepast met als gevolg dat de afhaalrestaurants de deuren weer mochten openen, onder voorwaarde dat de consumenten genoeg afstand houden van elkaar. Uiteraard een opluchting voor veel van onze ondernemers.

Informeren, anticiperen en acteren
FHC Formulebeheer ondersteunt haar ondernemers en adviseren hen in deze moeilijke tijd. Wij voorzien hen van advies en bieden ondersteuning bij gesprekken met leveranciers, energiemaatschappijen, banken en verhuurders om zo de benodigde financiële ruimte te creëren.  Onze servicedesk staat paraat om de ondernemers te helpen en hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Een individuele aanpak per ondernemer is hierin noodzakelijk. De telefoon staat roodgloeiend maar in tijden van crisis hebben we elkaar nodig en moeten we het Samen doen.

FHC Formulebeheer Corona crisis
Bij FHC Formulebeheer staat de ondernemer voorop