Vital is een gezonde schoolkantine formule voor middelbare scholen, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Bij Vital draait alles om het stimuleren van een gezonde balans in het leven. Als franchisenemer ben je zelf verantwoordelijk voor het resultaat bij jouw Vital locatie(s) en verdien je geld met het bereiden van eten en drinken. Door de openingstijden van een school heb je wél het voordeel van werken in de horeca maar ook voldoende tijd voor quality time met je familie en vrienden in de weekenden, avonden en de schoolvakanties. Win=win!

Hoewel je zelfstandig onderneemt, sta je er bij Vital natuurlijk niet alleen voor. Dat is de kracht van een franchiseformule. Je profiteert van de aanwezige kennis en ervaring van bijvoorbeeld een goede naam, een aansprekend logo en alle marketingmiddelen waarvan het effect al vele malen bewezen is.

Vital zoekt nieuwe betrokken ondernemers om te franchisen. We hebben één van onze Vital-ondernemers, Gerard Verhoef, gevraagd meer te vertellen.

Gerard, wat trekt jou aan in het ondernemen bij Vital?

“Bij Vital word je actief betrokken bij de ontwikkeling van de formule. Zo ben ik al jaren lid van de franchiseraad waar we nieuwe trends doornemen, recepturen voor de seizoen specials en sparren met andere ondernemers over de zaken waar we tegenaan lopen. Ook zijn er regelmatig workshops en trainingen. Hoewel je zelfstandig ondernemer bent, voelt het dus toch dat je deel uitmaakt van een hecht team. Daarnaast spreekt het werken met jongeren mij erg aan. Zij houden je jong en scherp, het is een dynamische werkplek. Geen dag is hetzelfde! De ene dag maak je een paar honderd panini’s, de andere dag ben je bezig met de voorbereidingen van een borrel voor 200 medewerkers. Ten slotte houd je er ook zelf een lekkere boterham aan over!”

Je hebt meerdere locatie’s. Hoe ziet je dag er uit als ondernemer

“S ’morgens stap ik in mijn bus en ga ik enthousiast een rondje langs de scholen. Zoveel mogelijk verantwoord eten en drinken te zien verkopen is de uitdaging van de dag. Hoewel we op iedere school werken met vast personeel vind ik het belangrijk regelmatig mijn gezicht te laten zien en een dagdeel per week per locatie mee te draaien om te zien wat er reilt en zeilt. Ook zit ik geregeld aan tafel met school. Wat kunnen we wel of niet verkopen. Zijn er bijvoorbeeld veel leerlingen die Halal eten of zien we dat ontbijt thuis vaak wordt vergeten? Dan spelen we hier op in. Ook hou ik mij bezig met personeelroosters, planning en inkoop. Iedere week is er wel een extra opdracht. Naast de schoolkantine verzorgt Vital namelijk ook de catering bij vergaderingen of evenementen. De school wil hier echt in worden ontzorgd.     

Al heel wat jaren ben je ondernemer bij Vital. Wat zijn je toekomstplannen

“Samen met mijn vrouw en dochter hebben we al die jaren met veel enthousiasme bij Vital ondernomen. Nu ik bijna 65 word, wil ik langzaam gaan afbouwen en ons doel is om over enkele jaren alles verkocht te hebben. Inmiddels zijn we opa en oma geworden en willen we meer tijd doorbrengen met de kleinkinderen. Onze dochter Meagan zal van een aantal scholen het stokje overnemen, voor de overige scholen gaan we opzoek naar een geschikte opvolger. Deze kan eventueel een tijdje meelopen om erin te groeien.”

Ben jij geïnteresseerd in ondernemen bij Vital of wil je meer informatie.
Kijk dan op www.fhc-formulebeheer.nl/vital of neem contact op met Marleen Rapmund via 06-11332692.